بررسی اکولوژی تالاب انزلی
چكیده:در هر اکوسیستم که متشکل از موجودات زنده و عوامل غیر زنده است هم موجودات بر یکدیگر و هم بر محیطی که در آن زندگی می کنند و هم عوامل محیطی بر موجودات زنده اثر می گذارند. یکی از اکوسیستم های خیلی مهم تالاب ها هستند و در این بین تالاب انزلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. عوامل زیادی باعث آلودگی این تالاب شده است و بررسی های زیادی از لحاظ غلظت عناصر سنگین، مقدار مواد آلی تولید شده توسط جلبکها، رشد گیاه آزولا، تاثیر فاضلاب های شهری ،روستایی و کشاورزی بر آبزیان و گیاهان موجود در تالاب و کیفیت آب تالاب صورت گرفته است. حفظ منابع تامین آب شرب ، تشویق فعالیت ها و کاربری های تفریحی و ایجاد محیط زیست مناسب ماهیگیری و حیات وحش، نیازمند کیفیت بالای آب رودخانه ها است. امروزه با استفاده از انواع نرم افزارهای بانک اطلاعاتی و آماری امکان تلفیق، تحلیل، ارائه و ذخیره انواع اطلاعات در حجم های گسترده فراهم گشته و می تواند به عنوان ابزاری کارا برای مدیران و طراحان مورد توجه قرار بگیرد. در این راستا استفاده از شاخص کیفیت آب نقش مهمی را در مدیریت منابع آب ایفا می کنند. هدف از پایش کیفی تالاب بین المللی انزلی بدست آوردن اطلاعات کمی از تغییرات زمانی و مکانی متغییرهای کیفی همچون خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی جهت بهینه سازی و مدیریت کیفی تالاب می باشد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOCX (ورد 2007) قابل ویرایش تعداد صفحات: 28
بررسی کارآیی نیروگاههای انرژیهای تجدید پذیر در جهان
هدف پروژه : گردآوری اطلاعات و دسته بندی نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای عضو شورای جهان انرژی.
چکیده: نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان نیروگاههای پیشرفته و نوین در حال توسعه بوده و بسرعت با افزایش میزان قدرت منصوبه و کاهش قیمت روبرو می باشد. بهره برداری از تجربیات کشورهای توسعه یافته منجر به استفاده از انرژیهای نوین در کشورهای در حال توسعه خواهد شد. محدودیت انرژیهای فسیلی و رشد روز افزون تقاضای انرژی، افزایش استانداردهای زندگی، گرم شدن کره زمین و در نهایت مشکلات زیست محیطی سبب گردیده تا هر روز شاهد پیشرفتهایی در فن آوری و استفاده از انرژیهای نو باشیم. رشد و توسعه جوامع انسانی همواره موازی با تولید و مصرف انرژی بوده است. طبق آمارهای به ثبت رسیده، طی 30 سال گذشته احتیاجات انرژی جهان به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 1960 مصرف انرژی جهان GTOe 3/3 بود، در سال 1990 این رقم به GTOe 8/8 بالغ گردید که دارای رشد متوسط سالیانه 3/3 درصد می باشد و در مجموع 166 درصد افزایش نشان می دهد. در حال حاضر مصرف انرژی جهان GTOe10 بوده و پیش بینی می شود که این رقم در سالهای 2010 و 2020 به GTOe 12 الی 14 افزایش یابد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 125
بررسی ناپایداری دامنههای مخزن سد ونیار تبریز و اثرات زیست محیطی آن
چکیده: سد مخزنی ونیار بر روی رودخانه ی آجی چای با ارتفاع 83 متر و عرض تاج 10 متر احداث شده است. این سد از نوع سنگریزه ای با هسته رسی است. مساحت و حجم مخزن آن به ترتیب Km2 7/34 وKm3 2/361 می باشد. این سد در 5 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز در پایین دست روستای ونیار قرار دارد.
فهرست:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 35
اكو سیستم جنگلهای حرا در خلیج نایبند و تاثیر منطقه عسلویه بر آن
چکیده: خلیج نایبند در استان بوشهر و در ساحل شمالی منطقه نایبند با وسعت 4130 هكتار یكی از ارزشمندترین زیستگاههای دریایی خلیج فارس است. در این تحقیق به بررسی و شناسایی عوامل مخرب تاثیرگذار بر اكوسیستم جنگلهای حرا در خلیج نایبند پرداخته می شود. برای ارزیابی میزان ماده آلی و دیگر عناصر در عرصه های مورد مطالعه از اعماق مختلف خاك به ترتیب از اعماق 25-0 سانتیمتر و بیشتر از 30 سانتیمتر نمونه برداری شد. همچنین از سرشاخه های بالایی و پایینی درختان مانگرو و آب منطقه نیز برای بررسی بیشتر نمونه گیری شد. نتایج نشان میدهد در قسمتهای انتهایی خور عسلویه به خاطر ایجاد تاسیسات گاز و پتروشیمی، راهها و فرودگاه و بر هم خوردن اکوسیستم منطقه، جنگلهای حرا دچار مشکلات عدیده ای شده اند.
کلمات کلیدی: جنگلهای حرا، مانگرو، خلیج نایبند، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، آلودگی خاک.
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 10
چالش های حاشیه نشینی و توسعه پایدار شهری
چکیده: یکی از زمینه های ناپایداری توسعه شهری در طول زمان ،گونه ای از سکونت با مشکلات ویژه آن است که در دوران معاصر از آن تحت عنوان اسکان غیر رسمی می توان نام برد ، اینگونه سکونت گاه ها که سیمایی نا زیبا ، خدماتی پایین ، ساکنینی کم بنیه و مشاغلی ناپایدار دارند، محیطی آماده برای پذیرش نابهنجاریهای اجتماعی می شوند در این مقاله به بررسی معضل حاشیه نشینی پرداخته شده و از روش توصیفی – تحلیلی استفاده شده است ونتایج حاصله نشانگر آن است که با پیدا کردن راه حل های حاشیه نشی ازجمله فرهنک سازی در بین مردم ،مشارکت ، تامین امنیت ساکنان و دادن امکانات به آنان می توان به توسعه ی پایدار شهر ها کمک کرد.
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 10
کاربرد GIS در تحلیل شاخص های زیست محیطی و توسعه پایدار
چکیده: تهران پایتخت ایران آلوده ترین شهر کشور می باشد.مسائل زیست محیطی در این شهر مانند دیگر شهرهای بزرگ جهان عبارتند از کیفیت هوا ،آلودگی صدا ، مدیریت مواد زائد، حفاظت از پوشش گیاهی و محیط های طبیعی و غیره می باشد.با توجه به اینکه این شهر بزرگترین شهر کشور می باشد و دارای نقش های مهم اقتصادی و سیاسی و فرهنگی است رو ز به روز نیاز به ایجاد نظام اطلاعات زیست محیطی برای این شهر احساس می شود تا از طریق این نظام به بررسی و شناخت و مطالعه مسائل زیست محیطی در شهر تهران پرداخت. فقدان شناخت کافی از مسائل و نگاه کاربردی از موضوعات مختلف به ویژه در زمینه محیط زیست از دیگر مشکلات جدی تهران می باشد.در این راستا شهرداری تهران به انجام مطالعات گزارش وضعیت محیط زیست ملزم شده است که این کار در مرحله اجرایی قرار دارد و می توان از این گزارش به منظور تهیه پایگاه داده ها و ساخت نظام اطلاعات زیست محیطی بهره جست.در این مقاله به شناخت و تعریف و تبین نظام اطلاعات زیست محیطی و کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در تلفیق داده های زیست محیطی و توسعه پرداخته شده است...
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 9
طرح توجیهی خدمات مشاوره مهندسی
موضوع طرح : خدمات مشاوره مهندسی
محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر كشور
دوره بازگشت سرمایه: 2 سال
چکیده طرح: هدف از این طرح ، ارائه خدمات مشاوره ای در بخش صنعت و معدن میباشد. این خدمات مشتمل بر مطالعه و پیاده سازی سیستم های یكپارچه مدیریت ، كیفیت و تولید ، اتوماسیون اداری و صنعتی ، استقرار نظامهای اطلاعات مدیریتی (MIS) ، سیستمهای تضمین كیفیت ( ISO, QS , HACCP , OHSAS,... ) ، انجام مطالعات زمینه یابی و امكان سنجی و تهیه طرح های توجیه فنی ، اقتصادی و مالی فعالیت های تولیدی و خدماتی ، بررسی روشهای بهبود سیستمهای تولید و ارتقای بهره وری در آنها و ... میباشد.
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 13
مقاله انواع آلودگی هوا و معرفی بهترین راهکار
چکیده: آلودگی هوا به معنای مخلوط شدن هوا با گازها ، قطرات ، ذرات و عوامل بیماری زایی است که باعث کاهش کیفیت هوا شده و شرایط را برای انتقال آلاینده ها و عوامل بیماری زا به انسان و موجودات زنده فراهم می آورد. به همین منظور پس از معرفی انواع آلودگی و عوامل بیماری زا و اثرات آن بر سلامتی انسان، شما را با روشهای معمول مبارزه با آلودگی هوا بخصوص روش بسیار جدید اکسیژن فعال و مقایسه آن با دیگر روش ها آشنا می نمائیم ..... مقاله ای کامل و جامع در خصوص علل و انواع آلودگی هوا و بررسی آثار و عوارض آن در سلامتی انسان و ارائه راهکارهای مناسب و جدید جهت مقابله و حفظ سلامتی.
سرفصلهای اصلی مقاله:
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 15
پروژه مهندسی مواد و متالوژی - پروژه ای درباره فلزات سنگین
چکیده: تعداد 32 نمونه غذا ، آب منابع و عضله ماهي به منظور اندازه گيري فلزات سرب و آهن در فصلهاي تابستان و پاييز ، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان در استان چهارمحال بختياري اخذ شده و مورد بررسي قرار گرفت. ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و 2/0 ± 5/2 ميكروگرم بر ليتر ، ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي خوراك مصرفي مزارع مختلف برابر با8/183 ± 4/563 و1/1 ± 3/3 ميليگرم بر كيلوگرم و همچنين ميزان اين دو فلز به ترتيب در كل نمونههاي ماهي مزارع مختلف برابر با 9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 ميليگرم بر كيلوگرم بوده است . با توجه به مقادير بدست آمده از دو فلز فوق هيچگونه تفاوت معنيداري در سطح (05/0 p <) بين خوراك، ماهيان و آبهاي مختلف مشاهده نشد ولي در كل ارتباط منطقي بين ميزان اين دو فلز در غذا و ماهيان تغذيه شده از همان غذا مشاهده گرديد بطوريكه بيشترين ميزان تجمع فلزات سنگين ياد شده در غذاي كارخانه شماره 2 و همينطور ماهيان تغذيه شده از اين غذا و كمترين ميزان تجمع اين فلزات در غذاي كارخانه شماره 3 و ماهيان تغذيه شده با اين خوراك مشاهده شد . با توجه به استاندارد هاي FAO براي فلزات سنگين و مقايسه آن با مقادير بدست آمده در تحقيق حاضر، ميزان اين فلزات در آب، غذا و عضلات ماهي از حداكثر مجاز پيشنهادي كمتر ميباشد. لذا هيچگونه خطري از جانب اين منابع متوجه مصرفكنندگان بعدي مثل انسان نيست .
فهرست:
این پروژه در 66 صفحه تنظیم شده است که برای دانشجویان مهندسی مواد و متالوژی بسیار مفید خواهد بود.
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 66
مقاله پیرامون اسید و خطرات آن
چکیده: کلمه «اسید» (به انگلیسی:acid) از واژه لاتین acidus به معنای «ترش مزه» آمدهاست. تعاریف گوناگونی برای اسید و باز وجود دارد، از جمله تعاریف آرنیوس، لوری-برونستد و لوییس.
تعریف قدیمی:
اسیدها موادی ترش مزه اند خاصیت خورندگی دارند شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و بازها را خنثی میکنند.
بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ اند حالتی لزج دارند شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و اسیدها را خنثی میکنند.
لی بیگ: اسیدها موادی اند که در ساختار خود هیدروژن یا هیدروژنهایی دارند که در واکنش با فلزها توسط یونهای فلز جایگزین میشوند.
آرنیوس: اسیدها موادی هستند که ضمن حل شدن در آب یون +H آزاد میکنند. بازها موادی هستند که ضمن حل شدن در آب یون -OH آزاد میکنند.این تعریف فقط به موادی محدود میشود که در آب قابل حل باشند. حدود سال ۱۸۰۰، شیمیدانان فرانسوی از جمله آنتوان لاووازیه، تصور میکرد که تمام اسیدها دارای اکسیژن هستند. شیمیدانان انگلیسی از جمله سر همفری دیوی، معتقد بود که تمام اسیدها دارای هیدروژن هستند. شیمیدان سوئدی، سوانت آرنیوس، از این عقیده برای گسترش تعریف اسید استفاده نمود.
فهرست :
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 15
مقاله بازیافت پلاستیک
چکیده: به نظر میرسد که آمریکائی ها عشق همراه با نفرتی نسبت به پلاستیک داشتند . ما پلاستیک مصنوعی را ازتولیدات طبیعی و گیاهی پست تر میدانیم برای مثال ما همیشه خواهان چرم واقعی هستیم تا پلاستیک مصنوعی . هنوز هم تولیدات پلاستیک یبیشتر از گذشته مصرف میشوند . ما غذاها را با پوشش پلاستیکی میپوشانیم و قهوه را در فنجان پلاستیکی مینوشیم . لباسهایی میپوشیم که در آن الیاف نایلونی،پلاستیکی و رسونی بکار رفته است و حتی اشیاء پلاستیکی را با کارتهای پلاستیکی میخریم ! ما هزاران پلاستیک در ساعتهای هر روز مصرف میکنیم...
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش تعداد صفحات: 10
مقاله سيستم مونيتورينگ دز محيطي
چکیده: همزمان با رشد تکنولوژی هست ه ای و کاربرد های آن در کشاورزی ، پزشکی، صنایع وغیره آشکار سازهای پرتو نیز توسعه یافته و در انواع مختلف وجود دارند که یکی از آنها آشکار ساز گازی گایگر مولر می باشد . با وجود اینکه کا ربرد مواد پرتو زا و پرتوهای یونساز در امور مختلف بسیار مفید و بعضاً منحصر بفرد می باشد لیکن عدم رعایت نکات ایمنی می تواند خطرات جدی برای مردم و محیط زیست و حتی نسلهای آینده به همراه داشته باشد . بنابرین استفاده از سیستمهای دزیمتری یک امر اجتناب ناپذیر می باش د. استفاده از سیستم مونیتورینگ و نظارتی جه ت اندازه گیری و نمایش دز محیطهای مختلف و نظارت مداوم بر ماکزیمم دز مجاز در آن محیط یکی از ضروریات برای جلوگیری از خطرات احتمالی پرتوهای یونساز می باشد.
...
راه های مشارکت زنان در حفظ منابع طبیعی جهت رسیدن به توسعه ی پایدار
چکیده: محیط طبیعی امروزه به شدت به خطر افتاده وهمه انسان ها با هر مبنای فلسفی وفکری باید در فکر حفاظت از آن باشند این امر ممکن نمی شود مگر با مشارکت همگانی افراد جامعه و ایجاد یک نوع احساس هم بستگی انسانی .در این میان مشارکت زنان اهمیت زیادی در حفظ محیط طبیعی خواهد داشت. در اغلب کشورهای در حال توسعه در اثر رشد فزاینده جمعیت، گسترش بی رویه شهرها و عدم آگاهی مردم به اهمیت منابع طبیعی و فقدان برنامه ریزی اصولی، سطح منابع طبیعی شدیدا کاهش یافته و به واسطه تخریب کمی و کیفی، منابع طبیعی در خطر نابودی قرار گرفته است. از طرفی به منظور دستیابی به توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی، جلب مشارکت آحاد مردم و مخصوصا زنان به عنوان نیمی از جمعیت بهره بردار منابع طبیعی امری ضروری می می باشد. در مقاله حاضر به چگونگی مشارکت زنان برای حفظ محیط طبیعی می پردازیم. ...
دانلود طرح توجیهی بازیافت پت بطری پلاستیک PET
چکیده طرح:
مراحل بازيافت پلاستيك ...
ما غذا ها را با پوشش پلاستیکی می پوشانیم و چاي را در ليوان پلاستیکی می نوشیم . لباسهایی می پوشیم که در آن الیاف نایلونی ، پلاستیکی و رسونی بکار رفته است و حتی اشیاء پلاستیکی را با کارتهای اعتباري پلاستیکی می خریم ! ما هزاران پلاستیک در ساعتهای هر روز مصرف می کنیم .
●پلاستیک چیست ؟ پلاستیک یک تولید بی ثبات است و می تواند انعطاف پذیر یا سخت باشد ، شفاف و یا کدر باشد و می تواند شبیه انواع طبیعی چوب ، یا ابریشم باشد . پلاستیک در ساختن اسباب بازی و دریچه های قلب استفاده می شود . اگرچه بیش از ۱۰۰۰۰ نوع پلاستیک مختلف وجود دارد . ماده اصلی سازنده پلاستیک نفت و یا گاز طبیعی است . این سوختهای فسیلی گاهی اوقات با دیگر عناصر ترکیب می شوند مثل اکسیژن یا کلر و انواع مختلف پلاستیک را می سازند .
پلاستیک واقعا در صرفه جویی انرژی کار آمد است . انرژی کمتری برای ساخت بطری پلاستیکی سس کوجه فرنگی نسبت به بطری شیشه ای لازم است و انرژی کمتری برای حمل بطری های پلاستیکی نسبت به بطری های شیشه ای لازم است.
...